• Admin

Boka hopsnackat!

Uppdaterad: 1 jun 2019

De tre sopgubbarna Limpan, Rosen och Bellman gjuter liv i minnen från olika arbetsplatser där arbetskamrater snackat ihop sig mot orättvisor, underbemanning och dålig arbetsmiljö. Hopsnackat är

en teaterpjäs som tar ställning och har ett underifrånperspektiv, oavsett om det är erfarna verkstadsarbetare eller sommarjobbande ungdomar som kommer till tals. Det blir allvar, ilska och många skratt.


”Den redan mycket läsvärda antologin Hopsnackat – … – har nu också blivit en njutbar entimmas teaterföreställning i regi av Martha Vestin. Ramen är en spontan sophämtningsstrejk, där väntan på att arbetsgivaren ska backa och betala ut rätt löner ger gott om tid att berätta för varann om andra lyckade aktioner, men också att uppfostra varann i samverkan och inbördes respekt. Att folkvett, humor och facklig taktik hänger samman understryks av den tajta effektiva spelstilen. Pjäsen blir därför på många plan en bild av det fungerande kollektivet.” (Tidningen Arbetet)

Hopsnackat hade premiär i maj 2013 och vi gjorde ett antal föreställningar fram till maj 2014. Efter en stödspelning för Stockholms Sopgubbar i oktober 2017 uppstod ett nytt intresse för föreställningen, och vi har därefter fortsatt att spela på olika orter och i olika sammanhang.


Pjäsen är en timme lång och passar både för öppna föreställningar och för fackliga och andra föreningar, kursgårdar etc, gärna med samtal efteråt. Den kan spelas både på scen och i andra lokaler.


Hopsnackat-ensemblen är en del av ATT, Alla Tiders Teater. Skådespelare: David Weiss, Emma Larsson, Pontus Lundin, Agnes Persson och Jens Olsson. Pjäsen spelas med tre av skådespelarna per föreställning. Regi: Martha Vestin. Manus: Frances Tuuloskorpi, fritt efter berättelser i antologin Hopsnackat.

Fr. v: David Weiss, Pontus Lundin, Emma Larsson

Vad krävs av en arrangör?

  • Ni ska kunna ordna en lämplig lokal för föreställningen. Teknisk info kommer när ni anmäler intresse.

  • Ni ska kunna betala för föreställningen. Skådespelarna ska ha betalt enligt teaterförbundets avtal för turnerande grupper. Gagen för föreställningar ska också täcka våra repetitionsdagar. Resekostnader och eventuellt boende tillkommer. Är ni intresserade så reder vi ut vad det betyder för er. Ofta finns möjlighet att få stöd från Arbetarrörelsens Kulturfond och/eller ABF. Betalningen sker mot faktura till ATT, som i sin tur sköter utbetalningen av löner, sociala avgifter och andra kostnader.

  • Ni ska kunna sprida ordet om föreställningen så att det kommer en publik att spela för. Vi kan hjälpa till med facebookevent, men den riktade reklamen och inbjudningarna gör ni bäst själva.

  • Referens: Filip Roslund på ABF Skåne, filip.roslund@abf.se, som med den äran arrangerat föreställningar i april 2018.

Ska vi spela hos er? Ju tidigare ni hör av er, desto större chans att det kan bli av.

Skicka ett mail till martha.vestin@allatidersteater.se så snackar vi ihop oss om möjligheterna.

Föreställningsfoto, Pontus Lundin

130 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Missing alice - trailer

Förarbetet med sommarens projekt "Missing Alice" är i full gång och idag var vårt filmteam ute på uppdrag i Krapperups slottsskog för att spela in en spännande trailer. Se mer på vårt instagramkonto!

Ung framgång

Vi vill uppmärksamma två unga vuxna som tidigare medverkat i våra föreställningar. Alla Tiders Teater vill gratulera: Elsa Storlind, som nyligen fått ett egenkomponerat orkesterstycke uruppfört av Sve

teatern at allatidersteater.se

Sidan uppdaterad juli 2020

  • Grey Facebook Icon
  • Gray YouTube Ikon
  • Instagram - Grå Circle