Foto: Helga Bumsch

MISSING ALICE

Vi har tyvärr beslutat att skjuta upp produktionen av sommarens planerade föreställning Missing Alice till 2021. Vi såg ingen annan lösning och måste förstås i dessa Covid-19-tider värna vår och publikens hälsa.

 

Manus till Missing Alice ligger nästan helt klart för repstart. Det har skrivits av den unga uppmärksammade författaren och poeten EliSophie Andrée i nära samarbete med regissören Martha Vestin, och feedback från en manusgrupp ur teatern. Vi har samlat en stor ensemble av proffs och amatörer i alla åldrar och börjat förbereda en spektakulär, spännande vandringsföreställning i Krapperups inspirerande park. Där har vi under vårt tidigare namn Sommarteater på Krapperup gjort många omtyckta föreställningar.

 

Vi kommer att hålla vår verksamhet igång under 2020, dels med förberedelser för Missing Alice, dels - om läget tillåter - en kabaré i november och kulturkvällar på Höganäs bibliotek.

Nätverket för scenkonst i skåne

Den 10 januari tog Region Skåne ett beslut om att pausa sina utvecklingsbidrag vilket slår hårt mot den fria scenkonsten. Som en reaktion på detta bildades ett nätverk för scenkonsten i Skåne. På kort tid författades en deklaration som 4000 människor har skrivit under och det ordnades en öppen debatt med politiker och makthavare inom kulturpolitiken. Den 14 Februari valde Regionen ändå att klubba igenom detta beslut trots protester från kulturlivet, den fria scenkonsten och stora delar av publiken. SYDSVENSKAN rapporterar såhär!

 

Deklarationen finna att läsa på nätverkets hemsida och du kan fortfarande skriva under om den fria scenkonsten är viktig för dig!

Foto: Sven-Erik Svensson

teatern at allatidersteater.se

Sidan uppdaterad maj 2019

  • Grey Facebook Icon